Strona główna Ciekawostki Dania z Piławy Dolnej ponownie najlepsze

Dania z Piławy Dolnej ponownie najlepsze

211
0
UDOSTĘPNIJ

Miłośnicy kapusty i muzyki biesiadnej spotkali się 1 października w wojsławickim Arboretum na VII Śląskim Festiwalu Kapusty. Już po raz kolejny w konkursie kulinarnym „Kapuściane szaleństwa” najlepsi okazali się mieszkańcy naszej gminy.

Swoje potrawy zaprezentowały przedstawicielki Stowarzyszenia „Piława Dolna”. I miejsce za kotlety z kapusty włoskiej z serem żółtym jury przyznało Elżbiecie Bednarz. II miejsce zajęła z kolei piławska kwaśnica przygotowana przez Teodorę Skutnik.

W ramach imprezy jak co roku zorganizowano liczne konkursy związane z tematyką wydarzenia, w tym konkurs piosenki biesiadnej. W części artystycznej festiwalu swoją twórczość zaprezentował piławski chór kameralny Con Moto.

UG Dzierżoniów